<iframe width="480" height="360" src="http://s1375.photobucket.com/user/skagamamiri/embed/perhimpunan/story"></iframe>

TARIKH:      09 MAC  2015

HARI:                        ISNIN

MASA:           7.10-7.40 PAGI

 

PERKARA:

1.0              Guru Bertugas

1.1        Ketua: Cikgu Dorothy

      Isnin:  Cikgu Aisya Humaira Tan & Cikgu Dorothy

      Selasa: Cikgu Jauyah & Cikgu Mariaulfa

      Rabu:  Cikgu Sifwandy & Ustaz Abdullah

      Khamis: Ustaz Ahmad Zahedi & Cikgu Siti Aishah

      Jumaat: Cikgu Pridah & Cikgu Auzani

2.1        Kelas Bertugas: 5C & 5D

 

2.0              Pengumuman

2.1              Makluman untuk guru sila salin YesID masing-masing di papan notis bilik guru dan menandatanganinya.

2.2              Penyampaian hadiah pemenang tempat ke-tiga acara renang gaya bebas anjuran luar kepada Nur Inayah dalam kategori gaya bebas.

2.3              Penyampaian Hadiah Hari Lahir Guru bagi Bulan Februari

·         Cikgu Veronica

·         Cikgu Aisya Humaira

·         Guru Besar, En. Zaidi

·         Cikgu Dorothy

2.4              Penyampaian hadiah sempena kelahiran anak untuk Cikgu Hazelina

2.5              Makluman untuk pemain softball, latihan bermula pukul 2.00-5.00 petang bagi tahun 5 dan bagi tahun 6 adalah bermula selepas keals petang. Manakala latihan semasa cuti sekolah akan turut diadakan dari pukul 7.00 pagi hingga 10.00 pagi. Semua pemain softball diminta tinggal selepas perhimpunan.

2.6              Cikgu Sarbini memaklumkan tiada perjumpaan GERKO pada minggu ini kerana minggu ujian.

2.7              Kelas Tasmik dan KAFA turut ditangguhkan hingga selepas cuti.

2.8              GPK HEM, Cikgu Fauzia mengingatkan murid supaya melabel barang masing-masing semasa cuti sekolah ini bagi mengelakkan barang sendiri hilang dan memudahkan diberi kepada tuannya sekiranya barangan tersebut hilang.

2.9              Murid-murid dikehendaki menjaga keberrsihan tandas dan ikutlah peraturan yang telah ditetapkan.

2.10          Murid tahap 1, diingatkan supaya tidak berlari dalam kawasan sekolah.

2.11          Setiap murid dikehendaki membawa air masak/suam/kosong masing-masing setiap hari kerana cuaca yang panas dan kering ketika ini.

 

 

3.0              Ucapan GPK Pentadbiran

3.1              Cikgu Sapri memaklumkan ketidakhadiran Guru Besar sehingga hari Khamis bermula hari ini kerana mengahdiri Mesyuarat Pengurusan SABK di Kuching, Sarawak.

3.2              Peringatan kepada murid tenatang peraturan-peraturan sekolah yang wajib dipatuhi:

·         pemakaian songkok bagi murid lelaki adalah wajib

·         memakai pakaian PJ yang lengkap

·         memakai pakaian PJ jika ada aktiviti atau kelas disebelah petang. Pakaian yang mempunyai lambang atau logo tertentu yang tidak sesuai adalah tidak dibenarkan

·         Memakai stoking yang bersih

3.3              Pihak sekolah mengalu-alukan kedatangan beberapa orang murid baharu ke SK Agama. Diharap rakan sekelas boleh berkawan dan membantu mereka.

3.4              Kelas petang bagi kelas UPSR dijalankan mengikut jadual yang telah ditetapkan iaitu

·         Isnin – Bahasa Melayu

·         Selasa – Bahasa Inggeris & Bahasa Arab

·         Rabu – Matematik

·         Khamis – Sains

3.5              Walau bagaimanapun, jadual akan berubah selepas cuti sekolah iaitu pada hari Isnin dan Selasa, iaitu perlu ditukar hari sahaja.

3.6              Cikgu Sapri memaklumkan jadual Ujian Prestasi 1 & Pra UPSR 1 telah diedarkan kepada semua murid. Mohon murid belajar bersungguh-sungguh dan membuat persediaan yang mencukupi menghadapi ujian ini.

3.7              Solat Hajat bagi murid tahun 6 akan diadakan pada hari Khamis ini dengan dimulai dengan solat Maghrib, Isya’ dan Solat hajat berjemaah. Surat akan diedarkan pada hari esok.

3.8              Dialog Prestasi akan diadakan pada Jumaat, 13 Mac 2015 melibatkan guru-guru bagi subjek teras tahun 6 sahaja.

3.9              Perhimpunan rasmi sebelum bermula cuti sekolah akan diadakan pada hari Jumaat ini. Cuti pertangahan semester 1 bermula pada 14 Mac – 22 Mac 2015.

3.10          Cikgu Sapri berharap semua murid fokus kepada Ujian Prestasi 1 dan Pra UPSR ini.

3.11          Peringatan kepada murid-murid tahun 6 yang masih tidak menghantar borang pendaftaran UPSR, supaya berbuat demikian selewat-lewatnya esok.

3.12          Perhimpunan bersurai pada 07:30 pagi.

TARIKH:      02 MAC  2015

HARI:                        ISNIN

MASA:           7.10-7.40 PAGI

 

PERKARA:

1.0              Guru Bertugas

1.1        Ketua: Cikgu Nik Adliah

      Isnin:  Cikgu Abdullah

      Selasa: Ustaz Baderuzzaman & Cikgu Nik Adliah

      Rabu:  Cikgu Anis & Ustazah Masiah

      Khamis: Cikgu Dyg Nor Asrina & Cikgu Najmi

      Jumaat: Cikgu Hafizawati & Cikgu Juliana

2.1        Kelas Bertugas: 5C & 5D

 

2.0              Pengumuman

2.1              Penyampaian hadiah sempena memenangi tempat pertama di dalam Pesta Pantun Peringkat Bahagian Miri dan penyampaian sijil penghargaan tempat ke-lima pasukan Scrabble sempena Karnival Bahasa Inggeris Peringkat Bahagian Miri.

 

3.0              Ucapan GPK Pentadbiran

3.1              Cikgu Sapri mengucapkan syabas dan tahniah di atas kejayaan murid-murid dan guru yang terlibat dengan aktiviti ko-kurikulum dan ko-akademik yang dijalankan sepanjang minggu lepas.

3.2              Cikgu Sapri memperkenalkan Cikgu Hamisah yang akan membuat program penanda arasan selama 2 minggu di sekolah ini. Mohon semua pihak memberi kerjasama kepada beliau dengan sepenuhnya.

3.3              Cikgu Sapri memaklumkan bahawa Guru Besar tidak dapat hadir pada hari ini kerana perlu menghadiri kursus NPQEL di Labuan.

3.4              Program Jawatankuasa Kecemerlangan UPSR adalah kelas petang pada setiap Isnin hingga Khamis dan termasuklah Teknik Menjawab UPSR.

3.5              Beliau memaklumkan Program Penanda Aras Ko-kurikulum di SJKC Chung Hua Miri adalah pada 04 Mac 2015, Rabu dan bermula pada 2.15 petang. Oleh itu, aktiviti ko-kurikulum akan ditangguhkan sehingga diberitahu.

3.6              Makluman untuk semua, Ujian Prestasi 1 bagi tahun 1 hingga 5 dan Pra UPSR 1 bagi tahun 6 akan diadakan pada 10, 11 dan 12 Mac 2015. Mohon murid hadir kecuali di atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.

3.7              Pemberitahuan juga kepada semua guru yang mengajar Tahun 1 hingga Tahun 5 hadir bagi mesyuarat pengurusan PBS pada 3 Mac 2015 bersamaan dengan hari Selasa.

3.8              Program Solat Hajat bersama ibu bapa bagi murid tahun 6 akan diadakan pada hari Khamis minggu hadapan bersamaan dengan 12 Mac 2015. Mohon Panitia Pendidikan Islam supaya membuat Jawatan Kuasa Program ini.

3.9              Cikgu Sapri turut memberitahu jika menggunakan dewan pada hari Sabtu atau Ahad, mohon supaya menyusun semula kerusi bagi perhimpunan rasmi pada hari Isnin.

3.10          Peringatan kepada murid supaya menjaga kesihatan terutama ketika cuaca yang tidak menentu dan panas ini dan mengamalkan minum air masak atau air kosong dan mengurangkan aktiviti luar.

3.11          Perhimpunan bersurai pada jam 7:30 pagi.

 


 

TARIKH:      23 FEBRUARI  2015

HARI:                        ISNIN

MASA:           7.10-7.40 PAGI

 

PERKARA:

1.0              Guru Bertugas

1.1        Ketua: Cikgu Nor Shafini

      Isnin:  Cikgu Nadzaty & Ustaz Waili dan Cikgu Veronica

      Selasa: Cikgu Rubika & Ustazah Siti Aishah

      Rabu:  Ustaz Hafiz & Ustazah Norasyikin

      Khamis: Cikgu Nor Shafini & Cikgu Abu Suffian

      Jumaat: Cikgu Dayangku Nurhazrin & Cikgu Aneeza

2.1        Kelas Bertugas: 5A & 5B

 

2.0              Pengumuman

2.1              GPK Pentadbiran, Cikgu Sapree membuat pengumuman memaklumkan tarikh Ujian Prestasi 1 telah ditetapkan pada 10, 11 dan 12 March 2015.

2.2              Antara subjek yang akan ada ujian adalah, Bahasa Melayu, Bahsa Inggeris, Matematik, Pendidikan Islam, Dunia Sains dan Teknologi dan Bahasa Arab.

2.3              Soalan hendaklah disediakan dari jenis aras rendah, sederhana dan tinggi.

2.4              GPK Ko-kurikulum, Cikgu Sarbini memaklumkan bahawa minggu ini merupakan perjumpaan kali pertama unit badan beruniform, kelab dan persatuan serta sukan dan permainan.

2.5              Guru-guru dan murid-murid dikehendaki merujuk papan kenyataan unit kokurikulum untuk maklumat masa dan tempat perjumpaan masing-masing.

 

 

 

 

3.0              Ucapan Guru Besar

3.1              Guru Besar memaklumkan ketidakhadiran guru pada hari ini.iaitu, Cikgu Aznizah (bercuti kahwin), Cikgu Clement (Cuti Tahun Baru Cina) dan Cikgu Anis yang sakit.

3.2              Mensyuarat guru akan diadakan pada Hari Khamis bersamaan dengan 26 hb Mac 2015.

3.3              Bagi persediaan pemantauan New Deal iaitu pada hari Rabu (25 Mac) dimohon semua pihak supaya membuat persiapan yang sewajarnya.

3.4              Pemantau New Deal ini juga memerlukan guru-guru bersedia dengan PdP masing-masing berkemungkinan ada pencerapan dibuat oleh pegawai yang hadir nanti.

3.5              Mohon kerjasama semua murid supaya menjaga disiplin dan sekiranya tiada aktiviti petang di sekolah, murid tidak dibenarkan berada di dalam kawasan sekolah. Hal ini adalah kerana terdapat murid yang membuat vandalisme dalam kawasan sekolah.

3.6              Encik Zaidi juga memaklumkan, esok akan diadakan Kejohanan MSSR Bahagian Miri dan sekolah kita telah menghantar wakil Pertandingan Kawad Kaki dan Acara Olahraga. Petang ini akan diadakan Raptai Pertandingan Kawad.

3.7              Kejayaan tidak penting tetapi usaha yang berterusan diperlukan supaya boleh meningkatkan kemajuan diri dan sekolah.

3.8              Semua pihak perlu bekerja keras bagi untuk mencapai kejayaan.

3.9              Semua pihak tidak boleh ambil atau alih aset sesuka hati tanpa merekod dan hendaklah mengikut prosedur yang telah ditetapkan.

3.10          Guru kelas hendaklah sentiasa mengingatkan murid-murid supaya menjaga kebersihan terutama di bilik darjah dan tandas.

3.11          Perhimpunan bersurai pada jam 7:30 pagi.